Mészárosék reagáltak kollégánk megfigyelési ügyére

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 22.

Belpol

"Mészáros úr nem foglalkozik Németh Dániellel" – hangzott a válasz. 

A Pegasus-ügy újabb magyarországi fejleményeiről közölt cikket a brit The Guardian, konkrétan arról, hogy a legújabb információk szerint kollégánkat, Németh Dániel fotóriportert is megfigyelték az izraeli kémszoftverrel.  

Az Amnesty International technikai elemzése azt mutatta ki, hogy Németh Dániel két telefonját is sikeresen feltörték a Pegasus kémszoftverrel, az egyiket idén július 1-9., a másikat július 5-9. között. Ebben az időszakban Németh éppen Magyarországon tartózkodott első dél-olaszországi munkaútja után, és a fideszes elit által használt luxusjárművek útvonalát figyelve tervezte második útját, ugyanis a Lady MRD és a Mészáros Lőrinc által korábban is használt OE-LEM lajstromjelű Bombardier magángép útjait követte.

A The Guardiannel Mészáros cége az üggyel kapcsolatban annyit közölt: 

"Mészáros úr nem foglalkozik sem Németh Dániellel, sem más paparazzók tevékenységével, a hollétükkel és a hozzájuk kapcsolódó incidensekkel." 

Varga Judit igazságügyi miniszter nem kívánta kommentálni az ügyet, csak annyit mondott a lapnak, hogy "minden országnak szüksége van ilyen eszközökre. A magyar kormány szóvivője nem reagált a lap megkeresésére. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk