Megint csak a fideszes kerületek kaptak pénzt a kormánytól fejlesztésekre

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 22.

Belpol

Fejlesztésekre osztott pénzt a kormány, de megint csak a fideszes kerületek kaptak belőle. 

Egy kedd este a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban több mint 14,7 milliárd forintot osztott szét a kormány fideszes vezetésű fővárosi kerület között – szúrta ki a 444.hu.

  • 3,97 milliárdot kapott a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter vezette V. kerületi önkormányzat útfelújításra
  • Valamivel több mint 1 milliárdot a fideszes D. Kovács Róbert Antal vezette X. kerületi önkormányzat az újhegyi orvosi rendelő felújítására, az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő fejlesztésére, a sportliget fejlesztésére és egy földút szilárd burkolattal történő ellátására.
  • 3,28 milliárdot a fideszes Horváth Tamás vezette XVII. kerületi önkormányzat a Rákoshegyi Közösségi Ház fejlesztésére és útfelújításra, aszfaltozásra.
  • 911 milliót a független, de fideszes támogatással nyerő Szabados Ákos vezette XX. kerület a Kossuth Bölcsőde fejlesztésére, a pesterzsébeti Duna-parti sétány fejlesztésére és útfelújításra.
  • 2,3 milliárdot a fideszes Borbély Lénárd vezette csepeli önkormányzat útfelújításra és földút szilárd burkolattal történő ellátására.
  • 600 milliót a fideszes Karsay Ferenc vezette XXII. kerület az Elágazás park fejlesztésére és útfelújításra.
  • 230,5 milliót a független, de fideszese támogatással nyerő Bese Ferenc vezette XXIII. kerületi önkormányzat informatikai fejlesztésre és játszótér kialakítására. 

Nem először juttat csak a fideszes önkormányzatoknak a kormány a támogatásokból: tavaly év végén például a fideszes vezetésű megyei jogú városok kaptak milliárdos karácsonyi ajándékot, januárban pedig miközben az ellenzéki kerületektől megvonták az egészségügyi fejlesztésekre szánt pénzeket, kormánypártiakat támogattak

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk