Micsoda nap: puccsszerűen hagyták faképnél Schmidt Máriát saját munkatársai

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 27.

Belpol

Újabb fideszes belharc?

Nem tudni, hogy egész pontosan mi áll a történtek hátterében, de Schmidt Mária magára maradt. Az orbánista történész komoly gondban lehet, mert egy felmondást kvázi puccsnak értékelt. Ez jelent meg a hozzá tartozó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért közleményeként:

„A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány fenntartásában működő XXI. Század Intézet munkatársai, köztük Lánczi Tamás, az Intézet igazgatója a mai napon váratlanul és puccsszerűen, azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondta munkaviszonyát.

A munkatársak döntése kockáztatja a XXI. Század Intézet tevékenységét, különösen az önkormányzati választási kampány előtt végzett kutatások publikálását, valamint a Kormány által meghirdetett, „30 éve szabadon” Emlékév egyes programjainak megvalósulását.

Schmidt Mária és Lánczi Tamás

Schmidt Mária és Lánczi Tamás

Fotó: MTI

Bár az igazgató és néhány munkatárs döntése nehéz helyzetbe hozza a Közalapítványt, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a XXI. Század Intézet a vállalt feladatait zökkenőmentesen végezze.”

A 444 azt írja, hogy az intézetnél csak Deák Dániel maradt.

Mi történhetett itt?!

Neked ajánljuk