Szombathely díszpolgára lett Jordán Tamás, pedig a Fidesz nagyon nem akarta

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 27.

Belpol

Azért megkapta.

Jordán Tamás Szombathely díszpolgárává választotta ma város közgyűlése- írja a nyugat.hu. A portál arról is beszámol, hogy a város színházának igazgatóját az ellenzéki többség választotta meg a címre, ugyanakkor a Fidesz-frakció tagjai kikapcsolták a szavazógépüket, és nem szavaztak, se nemmel, sem tartózkodással.

A szombathelyi portál megjegyzi: „Bár a színház országos szinten is elismert, Jordán személye nem mindig felelt meg a jobboldalnak. Volt kísérlet arra, hogy eltávolítsák a színház éléről – nagy szombathelyi tiltakozás és országos botrány lett belőle. Majd tavaly a Savaria Karneválon a felvonulókat vezető Claudius császár szerepét vették el tőle. Az idén már ismét ő vezette a felvonulókat.”

A döntést állítólag némi vita előzte meg. Kecskés László fideszes képviselő azzal tiltakozott, hogy Jordán „megosztó személyiség.”A szavazáson az új többség 12 szavazattal elfogadta Jordán jelölését, úgy hogy a Fidesz frakció tagjai nem szavaztak. Illetve az új többség 11 szavazata mellé igent nyomot még a frakcióból egyedül a fideszes alpolgármester, Koczka Tibor is.

Figyelmébe ajánljuk