Miközben Orbánt a Karmelitában kérdezték Faludy könyvéről, az újságíró unokát nem engedték be

  • narancs.hu
  • 2023. december 22.

Belpol

A rendhagyó kormányinfóra idén már regisztrálni sem lehetett.

Alexander Faludy, Faludy György Angliában született, de Magyarországon élő és Budapesten szabadúszó újságíróként dolgozó unokája közösségi oldalán számolt be, hogy nem kapott meghívót a kormányfő éves szokásos sajtótájékoztatójára – márpedig ilyenkor nincs rá esély, hogy mégis bejusson, hiába kéri.

Mint a hvg.hu írja, nemcsak ő nem kapott meghívót, az Alexander Faludy által feltöltött képen Gulyás Balázzsal, a Gulyáságyú Média újságírójával együtt nézik a közeli cukrászdában telefonon a kormányinfón beszélő Orbánt. Gulyás amúgy a rendszeres kormányinfókra sem kap meghívást.

Orbán Viktor ötödször tartott egyébként ilyen rendhagyó kormányinfót, 2019-ben volt az első. A lap szerint

ma már csak azok jutnak be erre az eseményre a Karmelitába, akiket eleve meghív a miniszterelnök sajtós stábja, míg korábban még regisztrációkat utasítottak el.

A mostani alkalommal Orbán beszélt a pedagógusok 32 százalékos béremeléséről, ami azonban lehet, hogy végül csak 20 százalék lesz a valóságban. Óvatosan érintette Lázár Jánosnak az államfő elleni kirohanását is, és indokolni próbálta a “katonai művelet” szóhasználatát, de nem sikerült – fogalmaz a lap.

Faludy pedig úgy került elő, hogy Orbán a TikTokon beszélt róla, fiatalkorában a kedvenc könyve volt a Pokolbéli víg napjaim Faludy Györgytől. Ebben van meleg szerelmi szál is, így

ez a kijelentése értelmezhető homoszexuális propagandaként?

– kapta a kérdést Orbán, mire visszakérdezett: miért ne beszélhetne a kedvenc könyvéről?

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk