Mindenki támogató imádságát, így Orbánét is örömmel veszi Karsai Dániel

  • narancs.hu
  • 2023. december 22.

Belpol

Ő pedig azért imádkozik, hogy éljen a kormány a jog adta lehetőségeivel.

"Isten áldja Orbán Viktort!" címmel posztolt péntek este közösségi oldalán Karsai Dániel.  A tavaly ALS-sel diagnosztizált alkotmányjogász azt írja: "Nagyon szép karácsonyi ajándékot kaptam Orbán Viktortól. A tegnapi évzáró nemzetközi sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy „lesz népszavazás”. Bár az erről szóló döntés még nem született meg, nagyon remélem, hogy Orbán Viktor jósnak bizonyul ebben a kérdésben (is)."

Karsai szerint ezt alátámasztja az Alkotmánybíróság ma publikált friss döntése is: "A taláros testület 2008 óta először átengedett egy országos népszavazási kérdést. (...) Pontosabban, legalább a népszavazás megtartásához szükséges aláírásgyűjtésbe bele lehet vágni.

A félreértések elkerülése végett hangsúlyozom, hogy

a most zöld utat kapott kérdésnek semmi köze az életvégi döntéshez való joghoz. Az a gazdasági kamarának fizetendő kamarai hozzájárulásról szól.

De abban joggal bízhatunk, hogy ha ez a kérdés átment az összes bírósági és egyéb alkotmányos szűrőn, a mi kérdéseink is át fognak. Meglátjuk. De azért kicsit szélesebb mosollyal díszítgetem a fenyőfát. Pontosabban, minthogy ez már némileg nehezemre esne, instruálom mindenben segítő védangyalomat, Ákost."

Karsai Dániel Orbán Viktor vele kapcsolatos nyilatkozatát "spirituális szempontból" is nagyra értékeli: "ugyanis Orbán úr felajánlotta, hogy imádkozik értem, ha megengedem. Az Alaptörvény VII. cikkében foglalt vallásszabadsághoz való jogban szerintem benne van az imádsághoz való jog.

Minthogy ez pozitív cselekedet, így mások jogait biztosan nem sérti, így beleegyezéshez sem kötött.

Én azonban ezennel és visszavonhatatlanul kijelentem, hogy mindenki engem támogató imádságát, így Orbán úrét is a legnagyobb örömmel veszem. Elkél a segítség.

Halkan azért megjegyzem, Magyarország Kormányának és vezetőjének az imánál konkrétabb eszközeik is lennének nekem segíteni. Imádkozom azért, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel.

Mindenkinek sok, a maihoz hasonló népszuverenitásban gazdag napot kívánok!

– írja posztjában Karsai Dániel, aki csapatával és az ügyet támogató pártokkal – a Momentummal és a Párbeszéddel – két kérdésben kezdeményeznek népszavazást:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk