Milliárdokért korszerűsítik az FTC hat éve épült stadionját

  • narancs.hu
  • 2020. december 25.

Belpol

Máshol ennyiből egy új stadiont felhúznak.

Nagyvonalú karácsonyi meglepetéssel szolgált a kormány a Fradinak- szúrta ki az Index a december 24-i Magyar Közlönyben.

Ahogy írják a 2005/2020-as számú kormányhatározat szerint 3 milliárd forintot csoportosítanak át "magasépítési beruházásként" a Groupama Aréna magasépítészeti korszerűsítésére.

A "Gazdaságvédelmi programok előirányzatból, a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő, valamint fejezetek közötti és fejezeten belüli előirányzat-átcsoportosításokról, kötelezettségvállalás engedélyezéséről, továbbá a 2021. évi központi költségvetés végrehajtása érdekében szükséges intézkedésekről és egyes kormányhatározatok módosításáról” című határozatból azonban az már nem derül ki, hogy pontosan mire fogják költeni a pénzt.

Hozzáteszik, hogy a Groupama Arénát 2014-ben nyitották meg, a stadionnak pedig a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. volt a kivitelezője, és teljes egészében állami forrásból, 14,7 milliárd forintból építették fel. Tehát a teljes építési költség 20 százalékából fejlesztik az arénát. 

Figyelmébe ajánljuk