Milliárdos szabálytalanságon kapta az OLAF, most a MÁV elnöke lesz Homolya Róbert

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. aug. 02., 17:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Megfelelő ember a megfelelő helyen.

Homolya Róbertet nevezte ki a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. élére Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Dávid Ilona elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől, a jövőben a Volánbusz Zrt.-t irányítja a miniszter felkérésére – közölte a tárca nélküli miniszter kommunikációs stábja csütörtökön az MTI-vel.

Homolya Róbert jogász, közlekedéspolitikai szakember 2015 és 2017 között a Miniszterelnökségen töltött be miniszterelnöki biztosi, majd kormánybiztosi pozíciót, 2017-től pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként irányította a szakterületet.

Idén februárban a 24.hu írta meg, hogy az EU csalás elleni hivatala, az OLAF 3,3 milliárd forintnyi uniós támogatást fizettetne vissza Magyarországgal Homolya Róberthez köthető szabálytalanságok miatt. Az OLAF szerint azzal volt gond, hogy Homolya – aki 2010 után a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese is volt – két olyan projekt jóváhagyásában is részt vett, amelyeken cégei korábban közbeszerzési tanácsadóként dolgoztak.

A mai káderkeringő egyébként nem állt meg Homolyánál és Dávid Ilonánál, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. élére Kóbor Györgyöt, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. vezérigazgatójává Hiezl Gábort nevezte ki a tárca nélküli miniszter.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. aug. 02., 17:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  csulla
  2018. augusztus 03., péntek 07:39
  Mert szeretik a nemzeti oldalon a loposokat!(ha nekik lop)
 2. 1
  naki
  2018. augusztus 02., csütörtök 20:26
  nemzetiszotyialista szutyok

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

Kultúra