Milliós év végi jutalmat kaptak az államtitkárok

  • narancs.hu
  • 2020. január 27.

Belpol

Van olyan tárca, ahol 2,6 milliót kaszáltak az államtitkárok. De akad olyan is, ahol még a miniszternek is kijárt az extra juttatás.

Összeszedte a Blikk, milyen jutalmakat osztottak ki a minisztériumok az év végén. A legjobban a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárai jártak. Előbb úgynevezett motivációs elismerésként, majd jutalomként kapott egy-egy havi fizetést ráadásként Kovács Zoltán kommunikációs, Nagy János programirodát vezető államtitkár és Dömötör Csaba miniszterhelyettes, vagyis összesen fejenként 2,6 millió forintot kaptak.

Ehhez képest a Miniszterelnöki Kormányirodán egyszeri 2 millió forintos jutalmat kapott Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős és Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár.

Az Igazságügyi Minisztérium egyhavi miniszteri illetményt, azaz 1,94 millió forintot adott három államtitkárának, miniszteri elismerésként.

A Pénzügyminisztérium Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkárt díjazta egyhavi miniszteri fizetésnyi extrával, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pedig 1,3 millió forint jutalmat adott neki.

Az Agrárminisztériumban 850 ezer forint motivációs elismerés és 300 ezer forint SZÉP-kártyára utalt pénz járt a vezetőknek.

Míg az Emberi Erőforrások Minisztériumában az államtitkárok 650 ezer forintot kaptak, valamint 350 ezret a Széchenyi Pihenőkártyára. Ez volt az egyetlen olyan tárca, ahol nem csak az államtitkárok, a miniszter, vagyis Kásler Miklós is kapott extra juttatást.

A nyilvántartás szerint a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem osztott jutalmat az államtitkároknak.

Figyelmébe ajánljuk