Hadházy szerint az, aki nem érti, a Borkai-botrány után hogyan nyerhetett fölényesen a Fidesz Győrben, az semmit sem ért

  • narancs.hu
  • 2020. január 27.

Belpol

A politikus a propaganda hatására figyelmeztet, valamint óva inti az ellenzéket az elkényelmesedéstől.

Hadházy Ákos a Fidesz vasárnapi győri győzelme után úgy értékelte a kialakult politikai helyzetet, hogy Dézsi Csaba András 50 százalék fölötti győzelme okán nem lehet – ahogy a politikus fogalmaz – rákenni a vereséget "az ilyen-olyan okból elinduló, „futottak még” jelöltekre".

Hadházy szerint "érdemes inkább egy kicsit elgondolkozni, hogyan lehetséges, hogy Borkai Zsolt dicstelen szereplése és bukása után még mindig megingathatatlan a Fidesz Győrben".

Kínál is néhány gondolatot friss Facebook posztjában.

Úgy érzi, megvalósult az, amitől október 13. óta tartani lehetett. "Az ellenzékben hátradőltünk és azt gondoljuk, 2022 már megvan, pusztán azért, mert Budapesten és pár nagyvárosban nyertünk. A valóság ezzel szemben az, hogy a magyar lakosság 2/3-a továbbra is fideszes városvezetés alatt maradt, és az ellenzéki vezetésű kerületekben, városokban is a kormánynak van nagyobb befolyása a történésekre, hiszen a kormány folyamatosan szűkíti a helyi testületek hatásköreit és mozgásterét. És akkor még nem beszéltünk az olyan intézményekről, mint az ügyészség, az ÁSZ, a NAIH vagy az MTVA – ezek lojális vezetői ugyanúgy a helyükön maradtak."

Hadházy szerint az, aki nem érti, a Borkai-botrány után hogyan nyerhet egy városban a Fidesz 55 százalékkal, az semmit sem ért. Mert addig, "amíg pl. a propagandagépezetet nem állítjuk meg, ez a baleset bármikor megtörténhet." A független politikus gondolatmenetében emlékeztet, hogy "a Fidesz abban a helyzetben van, hogy emberek milliói számára bármit ki tud magyarázni, mert emberek millióinak agyát moshatja a kézivezérelt propagandával".

A jövőre nézve pedig azt tudatosítja, hogy az ellenzéknek az a dolga hogy 2022-ig megtalálja azokat az embereket, akik dolgoznak a majdani kampányban, hogy aztán azt okosan meg is szervezze.

Figyelmébe ajánljuk