Mindenkit a Hősök terére hív Magyar Péter június 8-ára

  • narancs.hu
  • 2024. május 4.

Belpol

Reméli, hogy Budapesten a TISZA Párt lesz a mérleg nyelve, így felszámolhatják az eddigi fővárosi és kerületi mutyikat.

"Jó irányba haladunk. A Fidesz propagandája szerint a baloldal szekerét toljuk, a kék Fidesz (DK) szerint a Fidesz érdekeit szolgáljuk. Pedig nem bonyolult: nincs jobb, nincs bal, csak magyar" – írta szombat délutáni Facebook-posztjában Magyar Péter.

"A Fidesz szerint, aki nincs velük, az a haza ellensége. Az ellenzék szerint, aki nem áll be a kánonba, ami eddig négy kétharmadot eredményezett, az Orbánt támogatja.14 éve hallgatjuk, hogy Orbánékat nem lehet leváltani ilyen körülmények között, hogy vidékre nem érdemes menni, hogy a fiatalokat nem érdekli a politika, hogy a propaganda falát nem lehet átütni. És mi a valóság? Két hónapja, napról napra többen vagyunk, minden vidéki településen tömegek támogatják a változást és a TISZA Pártot, soha ennyi magyar fiatal nem csatlakozott politikai mozgalomhoz és a propagandát egyre inkább kinevetik a magyarok" – áll a TISZA Párt alelnökének posztjában.

Csak a Facebookon hirdetett aláírásgyűjtő-helyszíneken több százan várták Magyar Pétert szombat reggeltől kora délutánig. A Tisza Párt alelnöke a pénteken kisebb személyi zavarokat  követően bejelentett négy fővárosi kerületben, Újbudán, Pestszentlőrinc-Pestszentimrén, Kőbányán és Rákosmentén személyesen is aláírásokat gyűjtött és kampányolt polgármesterjelöltjeik – a felsorolt kerületek sorrendjében Orbán Árpád, Balogh Balázs, Barna Judit  Annamária és Dálnoki Áron – mellett.

Mint a nepszava.hu összeállításából kiderül, a választók a XI. kerületben a Fehérvári úti vásárcsarnoknál, a XVIII. kerületeben a Lőrinci piacnál, a X. kerületben a Szent László téren, a XVII. kerületben pedig a Pesti úti városházánál találkozhattak a magyar politikai életet néhány nap híján három hónap alatt szinte fenekestül felforgató jogásszal, akit a legtöbb közvélemény-kutatás szerint az Orbán-rendszer egyik fő kihívójává vált.

"Több mint félezren vártak Rákosmentén, Dálnoki Áron, a Tisza Párt polgármesterjelöltje indulásához szükséges 300 aláírásnak pedig a többszöröse gyűlt össze néhány óra alatt" – posztolta Magyar. A szombati utolsó budapesti helyszínén rövid beszédet is mondott, s kiemelte, hogy a Tisza Pártra lehet szavazni az európai parlamenti, a fővárosi közgyűlési, a (négy kerületben) a helyi polgármesteri szavazólapon. Mint közölte, az általa ismert felmérések szerint Budapesten 30-35 százalékon állnak, ez nem rossz eredmény egy gyakorlatilag tizennyolc napos párttól.

"Reméljük, hogy a 32 fővárosi képviselői helyből minél többet el tudunk nyerni, hogy sem a jobboldal, a Fidesz, sem a baloldal, a „kék Fidesz”, a Demokratikus Koalíció ne kerülhessen egyedül többségbe" – tette hozzá. Magyar Péter arra számít, hogy a Tisza Párt lesz a mérleg nyelve. Ez azt jelentené – fogalmazott –, hogy minden fontos döntéshez be kell vonni, így fel lehet számolni az eddigi fővárosi és kerületi mutyikat. 

Magyar Péter – aki vasárnap 14 órától Debrecenben tart tüntetést – azt is bejelentette, hogy egy nappal a választások előtt, június 8-án Budapesten a Hősök terére vár mindenkit „a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai demonstrációra”. Emellett ismét arra kért minden külföldön élő, tanuló, dolgozó magyar állampolgárt, hogy május 15-ig regisztráljanak a nagykövetségeken és konzulátusokon, és ahogy az itthoniak, úgy ők is szánjanak június 9-én egy-két órát a hazájukra, hogy „beverjenek egy vastag és hosszú szöget” a NER-koporsójába.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk