Miniszterelnökségi épületben avatott kápolnát Erdő Péter

  • narancs.hu
  • 2020. március 7.

Belpol

Ilyen se volt még. Először szenteltek katolikus kápolnát minisztériumi épületben.

Szombaton a Miniszterelnökség egyik épületében, pontosabban egy Naphegy téri villában, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárságon szentelt fel kápolnát Erdő Péter bíboros.

Bár Azbej Tristan korábban úgy nyilatkozott, "Magyarország szekuláris ország", úgy tűnik, a kormány szabadon értelmezi az állam és egyház szétválasztásának elvét.

false

 

Fotó: Azbej Tristan/Facebook

A közösségnek széles körben átérzett és elfogadott világnézeti alapokra van szüksége – jelentette ki a Szent Istvánról elnevezett kápolna szentelésén az esztergom-budapesti érsek. Hozzátette, van értelme annak, hogy külön áldással „szakítsunk ki egy darabot” a profán térből az imádság és az istentisztelet számára. „Amikor belépünk a templomba vagy a kápolnába, szent helyre érkezünk” – mondta Erdő Péter az MTI tudósítása szerint. Azt kívánta a hívőknek, hogy örömmel vegyenek részt a kápolna istentiszteletein, térjenek be csendben imádkozni, és merítsenek erőt a Jézussal való találkozásból.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a szentmise után az MTI-nek azt mondta: először szenteltek katolikus kápolnát minisztériumi épületben.

Figyelmébe ajánljuk