MOHU: telepítettünk volna palackvisszaváltó pontokat a Szigeten, de a szervezők ezt elutasították

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 12.

Belpol

A vállalat érdekesnek találta Kádár Tamás Sziget-cégvezető nyilatkozatát, miszerint nincs megteremtve a palackok visszaváltásának infrastruktúrája. 

„Ahogy minden fesztiválon, úgy a Szigeten is a hulladék gyűjtési és elszállítási feltételek megteremtése a rendezvényszervező felelőssége. A rendezvény előtt a MOHU több megoldást felajánlott a Szigetnek, amelynek köszönhetően a fesztiválozók a helyszínen vissza tudták volna kapni a visszaváltási díjat, ám a Sziget nem volt nyitott ezekre a megoldásokra” – írja a Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) közleménye nyomán a hvg.hu.

A vállalat Kádár Tamás, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. cégvezetőjének nyilatkozatára reagált, ugyanis Kádár azt mondta,  „noha nincs megteremtve az infrastruktúra, a szabályozás kimondja, hogy a gyártónak és a forgalmazónak ki kell fizetnie az 50 forintos betétdíjat a MOHU felé. Nekünk el kellett dönteni, hogy kifizettessük-e a vendéggel ezt az összeget, annak tudatában, hogy itt a Sziget területén a MOHU nem teremtette meg a visszaváltási rendszer feltételeit”. 

Sziget

 
Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője, a 30. Sziget fesztivál főszervezője a Hajógyári-szigeten 2024. augusztus 6-án. A Sziget ötven helyszínen ezernél is több programmal várja a közönséget augusztus 7. és 12. között.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

A MOHU szerint Kádár „érdekeset állít”, hozzátéve,

a Sziget vezetősége elutasította, hogy visszaváltó pontokat hozzanak létre a fesztivál területén,

a Szigeten működő egységeknél megmaradt csomagolásokat összegyűjtését, elszállítását és elszámolását a vendéglátóhelyek felé pedig eddig is elvégezték. 

„Az ezen felüli palackokat a Sziget szelektív konténerekbe gyűjti, amely palackokat ők váltanak vissza és amelyekért a MOHU kifizeti az 50 forintot. A fesztiválon több százezer palackot fogyasztanak, vagyis a Szigethez beérkező bevétel így akár több tíz millió forint is lehet. Az hogy ezzel a pénzzel mi lesz, az a fesztivál szervezőinek a döntése” – zárta közleményét a vállalat. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk