Tényleg marha komoly cég ez az MSZP! Molnár Gyula kiadta: Tovább a botkai úton!

  • narancs.hu
  • 2017. október 7.

Belpol

De sajna nélküle.

Botka László miniszterelnök-jelölti lemondása után az MSZP választmányi ülésén a pártelnök értékelése szerint jó személyi döntéseket hoztak az év elején, és bár a markáns (!) baloldali fordulat, a közös lista és a közös jelöltek stratégiája helyes volt, és rövid távon úgy tűnt, sikerrel kecsegtet, de nem volt megfelelő fogadókészség sem a külvilágban, sem a lehetséges politikai partnerek között.

Molnár Gyula három legfőbb problémának a partneri együttműködés hiányát, a tárgyalási pozíciót gyengítő belső vitákat és az olyan taktikai hibákat nevezte meg, amelyeket a közvélemény és a politikai partnerek átfogalmaztak és a szocialista párt ellen fordítottak.

A pártelnök levonva a konzekvenciákat azt javasolta, hogy az MSZP menjen tovább azon az úton és programon, amit Botka László meghirdetett. „Az egyenlőtlenségek és az igazságtalanságok csökkentése a cél.”

Éppen ezért a következő napokban az együttműködési készség megmutatását tűzték ki célul, az MSZP minden lehetséges partnerrel tárgyal, de egyelőre csak az egyéni körzetekről, mert minden más lassítaná és félrevinné a folyamatokat. Ezért az MSZP egyelőre nem állít miniszterelnök-jelöltet és nem támogatja más párt miniszterelnök-jelöltjét sem. Viszont a szélsőjobboldallal továbbra sem tárgyalnak.

Október 23-án megmutatnák, hogy „van esély és remény az Orbán-kormány leváltására”.

(hvg)

Figyelmébe ajánljuk