Most egy Semjén-közeli vadászról derült ki, hogy nagyon baráti áron bérel lakást a Budai Várban

  • narancs.hu
  • 2019. február 26.

Belpol

165 négyzetméter 64 ezer forintért? Megérni, nem?

Nemrég írta meg a 24.hu, hogy Lázár János vadásztársa, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg – mondjuk így – elég nagyvonalú áron bérel lakást a Budai Várban a kerületi önkormányzattól.

Most viszont az derült, hogy nemcsak egy vadász jár jól az I.kerületben! „A 24.hu ezúttal azt derítette ki, hogy a főhercegen kívül egy másik nagy vadász, Halmágyi-Takács István, a Safari Club elnöke is a Várnegyed előkelő részén, a Halászbástyához közeli Országház utcában jutott hozzá egy eredetileg 84 négyzetméteres, majd 165 négyzetméteres területűre növelt bérlakáshoz, amiért az önkormányzat tájékoztatása szerint kevesebb mint 64 ezer forintot fizet havonta” – olvasható a hírportálon. A cikk így folytatódik: „A Safari Club az elmúlt években többször is bekerült a hírekbe. A vadászati világszervezet 2016-ban Las Vegasban Az Év nemzetközi törvényhozója díjjal tüntette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest. Az állami hírügynökség szerint Semjén a vadvilág megőrzésének előmozdításáért és a fenntartható vadászat szabadságának támogatásáért vehette át az elismerést.”

Az I. kerületi lakás további érdekes részleteiről itt olvashat bővebben.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.