MSZP: a Fidesz-kormány egyre több adóért egyre kevesebb szolgáltatást nyújt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. november 26.

Belpol

A szociális szolgáltatások karcsúsítása miatt is aggódnak a szocik.

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke szombaton a Facebookon tartott online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy nagyon sötét jövő vár az idős emberekre, hiszen a novemberi kiegészítő nyugdíjemelés a felét sem érte el annak, ami járt volna a nyugdíjasoknak, vagyis a legalább 10 százalékos kiegészítésnek. Hozzátette, hogy pártja számításai szerint a januári nyugdíjemelésnek el kellene érnie a 15 százalékot.

Emlékeztetett, hogy a héten az Országgyűlés elfogadta a szociális törvény módosítását, és benyújtották az egészségügyet érintő törvényt is.

Az MSZP alelnöke úgy értékelte, hogy mindez egy folyamat eredménye, ami már a Fidesz-KDNP 2010-es kormányra kerülése óta tart, hiszen azóta eltörölték egyebek mellett a rendszeres szociális segélyt, a méltányossági ápolási díjat, valamint megszüntették a lakhatási támogatást is. Eközben 27 százalék az áfa Magyarországon, de nagyon sok illetéket kell fizetni akkor is, ha valaki a lakhatásáról szeretne gondoskodni.

Az MSZP úgy látja, hogy az állam a pénzbeli támogatások és a szociális szolgáltatások növelése helyett mindent az egyénre és a családjára fog hárítani a jövőben.

Az MSZP társelnökével, Komjáthy Imrével készült interjúnk a Narancs 46. számában olvasható.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk