Rogán minisztériumához kerülhet a kiemelt állami- és sportrendezvények szervezése

  • narancs.hu
  • 2022. november 26.

Belpol

A kormányhatározat-tervezet szerint új állami cég is alapul a feladatra.

Januártól egy újabb stratégiai feladat, a kiemelt sportesemények és állami rendezvények szervezése, pályáztatása és lebonyolítása is Rogán Antal minisztériuma alá kerül. Az erre a célra megalapított Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökségbe beolvad a Nemzeti Sportügynökség is, amely alig fél éve került a honvédelmi tárcához.

A határozat-tervezet szövege szerint Rogánék feladata az lesz, hogy “szakmai támogatást biztosít a Magyarországon megvalósuló, kiemelt nemzetközi sportesemények lebonyolításához, és közreműködik e sporteseményeket érintő marketing- és kommunikációs tevékenységek megvalósításában”.

A Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség át fogja venni a sportügynökség dolgozóit, aminek jelenleg 44 munkavállalója van, vezérigazgatója Mihók Attila, korábban a Mediaworks első embere, majd az olimpiarendezésre létrehozott Budapest 2024 Zrt. vezetője. (hvg.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk