Munkára kötelezik a református hitoktatókat a pedagógussztrájk ideje alatt

  • narancs.hu
  • 2022. január 29.

Belpol

Utasítást kaptak fentről.

Kötelező tanítaniuk hétfőn a református hitoktatóknak a pedagógussztrájk idején – írja a 24.hu egy a lap birtokába jutott levél alapján. A levelet Papp Kornél, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Iroda irodavezetője írta a református hittanoktatóknak és hitoktatásban érintett lelkészeknek.

"[A]z országgyűlési választások közeledtével a baloldali pártok a szakszervezetek (PSZ, PDSZ) közreműködésével – a választási kampány részeként – az állami iskolák pedagógusait befolyásolják" – áll a levélben, amelyben azt is írja, hogy „a különböző jogi folyamatok határidejét figyelembe véve” a sztrájk hétfőn törvényes úton eleve nem tartható meg, a református köznevelési és szakképzési intézmények pedig távol tartják magukat a politikai manipulációtól. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) tegnap kiadott közleményében az szerepel, hogy a bíróság az elsőfokú végzésében a szakszervezeteknek adott igazat a még elégséges szolgáltatás ügyében, azaz kimondta, hogy  a hétfői sztrájk jogszerű lesz a két pedagógusszakszervezet által benyújtott szabályok szerint.

Ennek ellenére a levélben Papp úgy fogalmaz, hogy "a református hittanoktatóknak ragaszkodniuk kell a hétfői hit- és erkölcstan órák megtartásához".

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk