Nagyjából száz fővel elindult a tudásmenet az oktatásért Miskolcról

  • narancs.hu
  • 2023. január 2.

Belpol

180 kilométeren át tart a menet a Miskolci Hermann Ottó Gimnáziumtól a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumig. A szervezők várják a csatlakozókat. 

Hétfő reggel mintegy 180 kilométeren és hat napon át tartó Tudásmenet indul a Miskolci Hermann Ottó Gimnáziumtól a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumig, írja a Népszava

Az eseményt szervező Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék és a NoÁr Mozgalom ezzel az akcióval szeretné felhívni a figyelmet az oktatást problémáira. Totyik Tamás, a PSZ alelnöke a lapnak elmondta, Miskolcról körülbelül száz fővel indul a menet, az első napon a 3-as úton Bükkábrányig gyalogolnak. A tervek szerint minden településen, ahol megállnak, szeretnének helyi pedagógusokkal találkozni és újabb csatlakozókat is várnak. Egerben és Gödöllőn előreláthatólag nagyobb fórumokra is sor kerül majd.

Totyik Tamás a Népszavának azt mondta,

volt olyan település, ahol nem tudtak semmilyen találkozót szervezni, mert a kormánypárti polgármester lényegében megtiltotta, hogy ez megtörténhessen.

Pedig a menetnek az is célja, hogy meghallgassák a kisebb-nagyobb vidéki településeken élő pedagógusok véleményt, tapasztalatait.

„Szeretnénk megtudni, mennyire egyeznek a valósággal azok a beszámolók, amelyeket a nemrégiben megtartott, a Belügyminisztérium által szervezett szakmai konzultáción hallhattunk. Ezekből úgy tűnik, mintha minden rendben lenne a közoktatásban, vidéken is minden szép és jó, miközben a PSZ-hez másféle információk szoktak eljutni” – nyilatkozta Totyik. 

A menetrend szerint szombaton érkeznek meg Budapestre, a PSZ alelnöke szerint a város határánál még többen fognak csatlakozni, hogy elkísérjék őket a Kölcsey Ferenc Gimnáziumig, ahonnan szeptember végén először rúgtak ki pedagógusokat, amiért polgári engedetlenségben vettek részt. Totyik Tamás a Népszavának azt mondta, az útvonalat a rendőrség biztosítja, a kapitányságok munkatársai pozitívan, segítőkészen álltak hozzá a kezdeményezésükhöz.

Az esemény Facebook-oldala itt érhető el

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk