45 posta nyitott újra hétfőn

  • narancs.hu
  • 2023. január 2.

Belpol

„Konstruktív egyeztetéseknek” köszönhetően. 

„A háború és a szankciók okozta válság, az energiaárak radikális megemelkedése miatt a Magyar Posta Zrt. is arra kényszerült, hogy rendkívüli takarékossági intézkedéseket vezessen be. A Posta október végén arról döntött, hogy országszerte több posta működését szünetelteti.

A Társaság új vezetősége az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív egyeztetéseket folytatott le azon postahelyek vonatkozásában, amelyek esetében egyrészt az érintett települések vezetői a Magyar Postához fordultak, másrészt amelyek az egyetemes postai szolgáltatásra vonatkozó európai és hazai szabályozás alapján a postai alapszolgáltatás keretein túlmutatnak.

A tárgyalások értelmében abban az esetben, ha az érintett települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, úgy megállapodás született a postahelyek további működtetéséről. Mindezen körülmények lehetőséget teremtettek arra, hogy 45 posta január 2-án újra kinyithasson, és a már jól megszokott magas színvonalon szolgálhassa ki a lakosság igényeit. Az aktuálisan működő postákról a posta.hu weboldal postakereső menüpontjában lehet tájékozódni” – írja a Magyar Posta közleményében. 

A közlemény arról nem szól, hogy mely településeken nyílt újra postafiók. Ugyanakkor arról már december végén közöltek információkat, hogy egyebek mellett a II. kerületben, Kaposváron, Dunakömlőn és Újdombóváron is feloldják a 366 felfüggesztés alatt álló posták közül néhányat. 

A témával a Narancs.hu is részletesen foglalkozott. Egyebek mellett Vác, Fót, Királyhegyes, Makó vezetése tett azért, hogy a helyben bezárt postákat újranyissák. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk