Több tanárt is kirúgtak a Kölcsey Gimnáziumból

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 30.

Belpol

Mert részt vettek a polgári engedetlenségben. Többen munkaügyi bíróságra mennek.

Rendkvívüli felmentéssel megszüntették a Palya Tamás, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárának munkaviszonyát - tudta meg a 444.hu. A portálnak Palya elmondta, hogy éppen kezdődött volna az órája, amikor behívták az igazgatói irodába, ahol kommentár nélkül átnyújtották neki a felmentését. A felmondólevélben indokként azt jelölték meg, hogy Palya korábbi figyelmeztetés ellenére többször részt vett polgári engedetlenségben. 

 „Azt mondtam nekik, én nyugodt szívvel nézek a tükörbe, remélem, önök is. Semmit sem válaszoltak" - nyilatkozta a portálnak Palya, akinek hétfőn már nem kell bemennie dolgozni. Az ügyet bíróságra fogja vinni. 

Rajta kívül még másokat is kirúgtak a mai napon az intézményből. A portál úgy tudja, köztük van a Tanítanék Mozgalomból ismert Törley Katalin is, aki úgy nyilatkozott, hogy további négy kollégájáról tudja biztosan, hogy megkapták a felmondólevelet. Törley szintén bírósághoz fog fordulni. 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk