Nagyott bukott a NER-luxusétterem

  • narancs.hu
  • 2023. június 16.

Belpol

Egy év alatt 150 millióval romlott az eredménye. 

2021-ben Matolcsy Ádám barátja, Pintér Máté cége 306 millió forintért, hitel nélkül vásárolta meg a jegybanki alapítványok pénzéből létrehozott Vízház Gasztronómia Zrt.-t, ezzel a Várkert Kaszinóban lévő Felix Kitchen & Bart. A 2022-es évet 50 millió forintos veszteséggel zárta a luxusbisztró, amelyben sűrűn megfordulnak a kormány tagjai, vagy a hozzájuk közelállók. Pár éve például itt tartotta Rogán-Gaál Cecília, Rogán Antal volt felesége is a leánybúcsúját – írja az Mfor. A 444.hu korábban lefotózta, ahogyan Orbán Viktor Rogán Antallal áll az étterem bejárata előtt. 

2021-ben 96 millió nyereséggel büszkélkedhetett a cég, így a tavalyi adatokkal összevetve összességében az eredménye közel 150 millióval romlott egy év alatt. 2020-ban volt még ennél durvább is volt a helyzet, amikor 753 milliós veszteséget kellett lenyelnie, igaz, akkor a pandémia közepén jártunk.

Az Mfor felhívja a figyelmet, hogy pedig tavaly jelentősen megugrott a luxusétterem árbevétele, szinte a duplájára. 941 millióról 1,7 milliárd forintra pörgött fel a forgalom. Az étterem ötéves működése óta ez a legszebb bevétel, 84 százalékos növekedéssel. A kiegészítő mellékletben azt írják, hogy „a pandémia utáni időszakban a turizmus növekedése miatt az étterem forgalma is jelentősen növekedett”.

Az anyagjellegű ráfordítások több mint a kétszeresükre, 532 millióról 1,1 milliárdra nőttek (az étel- és italkiadások megduplázódtak, a szállítási, rakodási és fuvarköltségek meghétszereződtek, a bérleti díjak több mint negyvenszeresére nőttek, a szakértői díjak megnégyszereződtek, és a bankköltségek is több mint duplájára emelkedtek). Az egyéb ráfordítások is meghatszorozódtak, amelyben a beszámoló szerint különféle adók vittek el sok pénzt. A személyi ráfordítások is megduplázódtak, 251 millióról 524 millióra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk