Nem árulja el a kormány, mennyiért adják el a Yettel-részvényeket

  • narancs.hu
  • 2024. január 15.

Belpol

A bevételt a Budapest Airport visszavásárlásához fogják felhasználni.

Mennyiért adják el a Yettel-részvényeket? – érdeklődött írásbeli kérdésében Tóth Bertalan, az MSZP politikusa a kormányzattól. Mint ismert, a Nemzetgazdasági Minisztérium még decemberben jelentette be: az állami Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-n keresztül megválik a Yettel 25 százalékos részesedésétől.

Az értékesítésre "piaci áron kerül sor, amely független értékbecslő által lett meghatározva".

Ennyit válaszolt Fónagy János – írja a hvg.hu.

Fónagy válaszában annyit azért még hozzátett, hogy megismételte az értékesítés ismert indokát, miszerint arra azért van szükség, hogy a bevételt az állam a budapesti repülőteret üzemeltető cég, a "Budapest Airport visszavásárlásához fogja felhasználni".

Korbbról tudni lehet, hogy 2023 januárjában, a Vodafone-Yettel részvénycsere idején 125,7 milliárdot érő csomag volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.