Nem árulja el a pedagógus kar elnöke, hogy miről volt szó a szombati kormányülésen

  • narancs.hu
  • 2022. december 12.

Belpol

A szakszervezetnek sem. Két napja nem tudni, milyen oktatási kérdéseket érintettek a kabinet ülésén.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke és Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár is részt vett a szombati kormányülésen, amiből arra lehet következtetni, hogy az oktatási kérdések is szóba kerültek, nem csak az energiahelyzet. Az RTL Klub Híradója megkérdezte erről Horváthot és a kormányt is, de nem reagáltak a megkeresésre. 

De Horváth Péter a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének sem válaszolt a tárgyalásokról. Nagy Erzsébet ügyvivő azt mondta a csatornának, hogy többször kereste a kar elnökét, de szerinte az sem véletlen, hogy a szakszervezetet kihagyták az egyeztetésből. 

 
Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke beszédet mond az NPK országos szakmai konferenciáján Budapesten, az ELTE Gömb aulájában 2017. május 22-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI Fotó
 

„A Nemzeti Pedagógus Kar egy kormány által létrehozott korporatív testület. Gyakorlatilag ha a kormány tárgyal a Nemzeti Pedagógus Karral, az olyan, mintha saját magával egyeztetne, és én úgy gondolom, Horváth Péternek ilyen értelemben rendkívül kínos szerepe van” – fogalmazott Nagy az RTL Híradónak. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk