Nem árulja el Polt Péter, hogy ki a 2,2 milliárdos hűtlen kezeléssel vádolt volt helyettes államtitkár

  • narancs.hu
  • 2023. február 20.

Belpol

Hivatali visszaélés, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és hamis magánokirat-felhasználás miatt emeltek vádat. 

„Ki az a közszereplőként is érintett helyettes államtitkár, aki ellen hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűntette miatt vádat emeltek?” – címezte kérdését Polt Péter legfőbb ügyésznek Vadai Ágnes, a DK alelnöke, de hiába, mert nem jutott közelebb a megfejtéshez, Polt ugyanis a vonatkozó kérdésre nem nevezte meg az érintettet, írja a Telex

A lap emlékeztet, a Fejér Megyei Főügyészség hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt vádat emelt egy volt minisztériumi helyettes államtitkár és társai ellen. A vád szerint 2019 első felében a volt helyettes államtitkár utasítására a minisztérium háttérintézménye ügyvédi irodákkal és más céggel megbízási szerződéseket kötött, melynek keretében több mint 2,2 milliárd forintot fizettek ki. Az ügyvédi irodákkal kötött szerződésben szereplő feladatokra a minisztériumnak, illetve háttérintézményeinek valójában nem volt szüksége, a további céggel kötött szerződésben foglaltakat pedig sosem végezték el.

A volt helyettes államtitkár továbbá a minisztérium háttérintézménye által kiírt közbeszerzési eljárásban nyomást gyakorolt annak érdekében, hogy az általa kiválasztott, több tízmillió forinttal drágább ajánlatot adó gazdasági társaság nyerje el a pályázatokat.

Az Ügyészség.hu-n közzétet válaszában Polt Péter azt írt, hogy a helyettes államtitkár és további nyolc személlyel szemben hivatali visszaélés, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és hamis magánokirat-felhasználás miatt emeltek vádat. A főügyészség a teljes körű beismerő nyilatkozat és a tárgyalás jogáról történő lemondás esetén 6 évi szabadságvesztést kért a volt minisztériumi helyettes államtitkárra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk