Nem biztos, hogy januártól marad a benzinárstop

  • narancs.hu
  • 2022. november 28.

Belpol

A Miniszterelnökség szerint több feltételnek is teljesülnie kell ahhoz, hogy megmaradjon.

Január elsejétől csak akkor tudja a kormány fenntartani a benzinárstopot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik – közölte a Miniszterelnökség az ATV-vel.

Az üzemanyagoknál alkalmazott ársapka egy éve van érvényben. Gulyás Gergely a november közepén tartott Kormányinfón azt mondta, hogy az intézkedés mérsékelte az inflációt, kivezetni azonban nehéz. Ahol ki kellett vezetni, kivezették, de ahol a családvédelmet szolgálja, ott fenntartják, amíg nincs jobb ötletük.

Ugyanakkor az üzemanyagellátásban folyamatos problémák vannak. A kis kutak ezen a héten sem fognak kapni üzemanyagot és már a nagyobb láncok is korlátozásokat vezetnek be.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára azt mondta az ATV-nek, hogy a kormányzatnak el kell döntenie, hogy árat szabályoznak vagy üzemanyaggal látják el a piacot. Azt is hozzátette, a korlátozások ma már nagyobb kárt okoznak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk