Nemcsak Orbán, Mészáros Lőrinc is használja a titkokzatos luxusrepülőt

  • narancs.hu
  • 2019. február 28.

Belpol

Az Átlátszó kapta rajta a Mészáros-klánt egy kiadós magánrepülőzés után.

Az Átlátszó lefotózta, amint Mészáros Lőrinc és családtagjai (Mészáros felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix, a lányaik, Ágnes és Beatrix, illetve Ágnes férje, Homlok Zsolt) hazatérnek családi nyaralásukról, alighanem a a Maldív-szigetekről.

Mészáros Lőrinc a lemenő nap aranyló fényében

Mészáros nem-repülő üzemmódban

Fotó: MTI

Orbán kedvenc oligarchájának nyaralásában természetesen nem a nyaralás ténye az érdekes, hanem az igénybe vett, Bombardier Global 6000 típusú luxusrepülőgép, amely, hogy, hogy nem, ugyanaz a gép (az osztrák léginyilvántartásban az OE-LEM lajtsromjellel szerepel), ami  2018. július 25-én Orbán Viktort repítette a MOL Vidi bulgáriai focimeccsére. A hivatalos szöveg akkor az volt, hogy Orbán Garancsi Istvántól kapta ajándékba a repülőutat.

A portál megjegyzi, hogy a Mészáros-család által is kedvelt magángép tulajdonosa nem ismert, üzembentartója pedig egy osztrák cég, az International Jet Management GmbH osztrák cég. Ennek ellenére a luxusgép szinte mindig a budapesti repülőtéren tartózkodik, innen indul és ide érkezik.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.