Nem idézték be tanúskodni Varga Juditot a helyettesét is érintő Völner–Schadl-ügyben

  • narancs.hu
  • 2023. január 2.

Belpol

Nem volt szükség belső vizsgálatra, a minisztérium együttműködött a Központi Nyomozó Főügyészséggel.

Varga Judit a tavalyi kimerítő évet azzal zárta, hogy az ünnepek alatt "igazságügy" feliratú mézeskalácsot sütött, és kipihente magát a szülővárosában, majd interjút adott az Indexnek. 

Az interjúban többek között szó esett arról is, hogy a 2021 végén kirobbant Völner–Schadl-ügy mennyire rázta meg a minisztériumot. Varga Judit úgy felelt: "Gondolhatja." Szerinte a jogászszakma krémje dolgozik a tárcánál, akik közül "biztos, hogy sok mindenkinek rosszul esett ez a történet. Nem véletlenül mondtam a miniszteri meghallgatásomon, hogy feladatom visszaállítani a renomét, sok munkával és szorgalommal begyógyítani azt a sebet, amit ez az ügy ejtett." Ez a folyamat szerinte jól halad. "Női szemmel nézek a portfóliómra. Ugyanis, amikor elmegyek otthonról, akkor is azt szeretem, ha úgy zárom be az ajtót, hogy mögöttem minden rendben van" – magyarázta. 

A Völner-botrányról még annyit mondott a tárcavezető, hogy "a Központi Nyomozó Főügyészség foglalkozott az üggyel, a minisztériumban nem volt szükség belső vizsgálatra, a nyomozók ide jártak, együttműködtünk, átadtuk az iratokat. Az első perctől kezdve a jogszabályoknak megfelelően, a tisztességes együttműködés jegyében adtuk meg azt a segítséget, amit elvártak tőlünk." Ám Varga Juditnak nem kell az ügyben tanúskodnia, nem kapott idézést – jelentette ki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk