Havi 5,3 millió forint a rezsije a kiskunhalasi járványkórháznak, pedig egy éve nem is működik

  • narancs.hu
  • 2023. január 2.

Belpol

Az épületegyüttes építése Mészároshoz és Tiborczhoz köthető.

Egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsa a koronavírus-járvány kezdetekor rohamtempóban felhúzott kiskunhalasi járványkórháznak, de addig is a kiadások állandóak, jelenleg havi 5,3 millió forintos villanyszámlát csinál – írja az Átlátszó.

A kórházat a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV és az Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető West Hungária Bau Kft. húzta fel 2020 tavaszán, bruttó ötmilliárd forintért.

2021 novembere óta nem kezelnek betegeket az intézményben.

A 150 férőhelyes, 40 ágyas intenzív részleggel rendelkező mobilkórházat hivatalosan 2021. május 31-én zárták be, de a bent fekvő betegeket novemberig még kezelték. Hiába nem üzemel több mint egy éve, rezsije, például villanyszámlája így is van az intézménynek, nem is kicsi.

Nem tudni, csak találgatások vannak róla, miként hasznosíthatnák a mobilkórházat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.