Nem indul a választáson a Volner Párt

  • narancs.hu
  • 2022. január 31.

Belpol

Volner János elmondása szerint azért, mert azzal csak a balliberálisok hatalomra jutásának esélyét növelné.

Azt a felelős döntést hoztuk, hogy nem indulunk el a 2022-es országgyűlési választásokon – közölte Volner János, a Volner Párt elnöke. Döntését azzal indokolta, hogy bár egy év alatt komoly ismertségre tettek szert, nehézséget okoz nekik a párt építésében, hogy a 110 ezer követővel rendelkező Facebook-oldaluk jelenti a közszereplés egyetlen lehetőségét. Támogatottságunk folyamatosan nőtt, de még nem éri el az országgyűlési képviselethez szükséges 5 százalékot – olvasható a párt közleményében.

A korábban a Jobbikban, illetve a Mi Hazánkban politizáló Volner szerint jól jönne nekik a pártépítéshez a választási kampányban megszerezhető több százmillió forintos állami támogatás, de az 5 százalékot el nem érő választási szereplésük a balliberálisok hatalomra jutásának esélyét növelné. Bár Volner eddig is a Fideszt segítő kamupártként funkcionált, bejelentésével lényegében ezt erősítette meg.

Egykori jobbikos párttársainak is azt üzente Volner János, hogy kövessék a példáját. „Varga-Damm Andrea, Toroczkai László, Bencsik János: arra kérlek benneteket,

ne veszélyeztessétek Magyarországot azzal, hogy jobboldali szavazatok megszerzésével növelitek a balliberális tömb hatalmi esélyeit. Kérlek benneteket, maradjatok ti is hűek a Jobbik Alapító Nyilatkozatának szelleméhez, és kövessetek el mindent annak érdekében, hogy a kommunista utódpártoktól és a velük összeforrt szélsőséges liberálisoktól megvédhessük Magyarországot!”

(Facebook/Volner János)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.