Nem indul a választáson a Volner Párt

  • narancs.hu
  • 2022. január 31.

Belpol

Volner János elmondása szerint azért, mert azzal csak a balliberálisok hatalomra jutásának esélyét növelné.

Azt a felelős döntést hoztuk, hogy nem indulunk el a 2022-es országgyűlési választásokon – közölte Volner János, a Volner Párt elnöke. Döntését azzal indokolta, hogy bár egy év alatt komoly ismertségre tettek szert, nehézséget okoz nekik a párt építésében, hogy a 110 ezer követővel rendelkező Facebook-oldaluk jelenti a közszereplés egyetlen lehetőségét. Támogatottságunk folyamatosan nőtt, de még nem éri el az országgyűlési képviselethez szükséges 5 százalékot – olvasható a párt közleményében.

A korábban a Jobbikban, illetve a Mi Hazánkban politizáló Volner szerint jól jönne nekik a pártépítéshez a választási kampányban megszerezhető több százmillió forintos állami támogatás, de az 5 százalékot el nem érő választási szereplésük a balliberálisok hatalomra jutásának esélyét növelné. Bár Volner eddig is a Fideszt segítő kamupártként funkcionált, bejelentésével lényegében ezt erősítette meg.

Egykori jobbikos párttársainak is azt üzente Volner János, hogy kövessék a példáját. „Varga-Damm Andrea, Toroczkai László, Bencsik János: arra kérlek benneteket,

ne veszélyeztessétek Magyarországot azzal, hogy jobboldali szavazatok megszerzésével növelitek a balliberális tömb hatalmi esélyeit. Kérlek benneteket, maradjatok ti is hűek a Jobbik Alapító Nyilatkozatának szelleméhez, és kövessetek el mindent annak érdekében, hogy a kommunista utódpártoktól és a velük összeforrt szélsőséges liberálisoktól megvédhessük Magyarországot!”

(Facebook/Volner János)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?