„Nem kizárt, hogy visszatérek” – Tombor András a Mahir-balhé árnyékában

  • - ngm -
  • 2016. január 13.

Belpol

A holnap megjelenő Narancsban alaposan feldolgozzuk a főváros vs. Mahir meccset. Most arról írunk, ki lehet az egyik esélyes, aki beteheti a lábát az eddigi Simicska-terepre.

Hetek óta megy a találgatás arról, ki lehet az utódja a Mahirnak, ha a Simicska Lajoshoz kötődő céget végül tényleg sikerül (ez jelen pillanatban ugyanakkor egyáltalán nem biztos) kipenderíteni Budapestről – merthogy a szándék egyértelmű.

Szóba jöhet az ESMA – a miértről lásd a csütörtöki Narancsot –, de a másik esélyesnek azt a Tombor Andrást mondják, akinek a neve feltűnt az UD-ügyben, és Orbán Viktor tanácsadója is volt. A feltételezést táplálja, hogy korábban már benne volt a közterületi hirdetési ágazatban, lévén a 2000-es évek közepén az akkor még Csányi Sándor-érdekeltség Multireklám Kft. ügyvezetője volt. Emellett ő volt az, aki nyilvánosan többször is kikelt a 2006-os szerződéskötések ellen, és egyenesen jogsértőnek nevezte őket.

Tombort meg is kérdeztük a pletykáról, és érdekes mód az érintett nem is cáfolt semmit. Egész konkrétan ezt írta válaszként (amit most közlünk, mert a lapzártánkat sajnos már lekéste az üzenet): „Nem kizárt, hogy visszatérek a köztéri reklámpiacra, hiszen mint befektetőnek jó emlékeim vannak a szektorról még a Multireklám idejéből. Azonban az elmúlt években erre azért nem volt módom, mert nagyon megmerevedtek a struktúrák. Most azonban lazulni látszanak a piaci viszonyok, és a verseny irányába mozdulhat el az ágazat, így a jövőben több lehet a mozgástér. De csak akkor lépek, ha látok esélyt a piac tisztulására és a minőségi fejlődésre.”

És akkor értse ezt mindenki úgy, ahogy akarja!

A Mahir-ügyről részletesebben a csütörtöki Magyar Narancsban olvashat.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.