Nem nyomoz a rendőrség a lemondott fideszes ügyében, aki ötmillióval akart megkenni egy kutyapártos politikust

  • narancs.hu
  • 2023. október 6.

Belpol

Nincs itt semmi látnivaló!

Bűncselekmény hiányában elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy nyomozzon Lévai István Zoltán XVIII. kerületi volt fideszes politikus ellen, akiről kiderült, hogy ötmillió forintot akart fizetni a Magyar Kétfarkú Kutyapártban politizáló Aleva Mártának, hogy elinduljon Szaniszló Sándor DK-s polgármester ellen a kerületben a 2024-es önkormányzati választásokon – írja a hvg.hu. 

Lévai azért akarta elérni Aleva indulását, mert arra számított, hogy a kutyapártos jelölt Szaniszló Sándort fogja gyengíteni és így őt segíti a polgármesteri székbe. Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő a témában „Nem gondolja, hogy az írásbeli kérdéseim nélkül is dolgozniuk kellene végre?” adott be kérdést Polt Péternek, a legfőbb ügyész válaszából derül ki, hogy a rendőrség nem fog nyomozni, az ügyben született feljelentést bűncselekmény hiányában elutasították. 

Vadai szerette volna megtudni, hogy az ügyészség hivatalból indított-e vizsgálatot az ügyben, ha nem, akkor miért nem, ha pedig igen, akkor pontosan hol tartanak. Polt álláspontjára is kíváncsi volt, de erre nem kapott választ. 

Lévai a botrány kirobbanása utáni napon lemondott választókerületi tisztségéről és kilépett a pártból. A sajtó megkereséseire nem reagált, azonban később a Facebookon azzal magyarázkodott, hogy csak tesztelte a kuyapártos politikust, aki megtévesztette őt, titokban fotót és hangfelvételt készített, ez pedig szerinte jogellenes. Arra, hogy ő adott volna át pénzt a kutyapártosnak, nem tért ki, emlékeztet a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk