A bukott fideszes azt mondja, csak tesztelte a megvesztegetéssel az MKKP politikusát

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 23.

Belpol

Lévai István Zoltán emellett a kerület érdekeiért akár együttműködést is el tudott volna képzelni Aleva Mártával. 

Facebookon kezdett magyarázkodni öt nap csend után az a Lévai István Zoltán, akinek vesztegetési kísérletéről hangfelvétel is készült a héten. Lévai májusban azzal kereste meg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi emberét, Aleva Mártát, hogy anyagilag is tudná támogatni, ha elindulna a polgármester-választáson a XVIII. kerületben. A férfi ötmillió forintot adott volna a politikusnak azért, hogy megsossza a XVIII. kerület ellenzéki szavazóit.

Lévai a hír megjelenése után csendben lemondott és kilépett a Fideszből, hogy aztán a hét végére egészen kacifántos magyarázattal rukkoljon elő. Röviden összefoglalva: ő csak tesztelte az MKKP politikusát.

„A tavasz folyamán tudomásomra jutott az a hír, hogy a XVIII. kerületi Demokratikus Koalíció és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (Továbbiakban MKKP) olyan megállapodásra törekszik az önkormányzati választások során, mely szerint az MKKP azzal segítené Szaniszló Sándor polgármesteri címének megtartását és az őt támogató jelölteket, hogy sem a polgármesteri pozícióért, sem pedig a képviselői helyekért nem indítanak jelölteket. Az MKKP köztudomásúan azt a képet igyekszik mutatni magáról, hogy nem elkötelezett egyetlen politikai erő mellett sem, így egyenlő távolságot tart mind a Fidesztől mint a DK-tól. Ezért is éreztem fontosnak, hogy kiderítsem a hír valóságtartalmát. Elsősorban e célból találkoztam Aleva Mártával, akit már korábbról ismertem mint az MKKP politikusát. Természetesen azt a lehetőséget sem zártam ki, hogy sikeres önkormányzati szereplésüket követően a XVIII. kerület érdekében program alapon együttműködjünk, ami számomra közös érdeknek tűnt” – írta Lévai, valahogy teljesen kihagyva az ötmillió forint előkerülését a beszélgetésben.

Lévai ezek után azt is elmagyarázta, hogy minden pártbeli munkájáról lemond, de mivel már ötször megválasztották egyéni képviselőnek, ezt a pozíciót azért még megtartja: „Ugyan jogsértést nem követtem el, de a történtek következményeinek ismeretében a hibámért a politikai felelősséget vállalom és nem kívánom a helyi közösséget ezzel az üggyel terhelni, ezért mind a 15. egyéni választókerületi elnökségi tisztségemről, mind Fidesz tagságomról lemondtam. Tekintettel arra, hogy 2019-ben ötödik alkalommal választottak meg közvetlenül Kossuth Ferenc-telep és Belsőmajor telep önkormányzati képviselőjévé, ezért az irántuk érzett felelősség miatt a továbbiakban mint egyénileg megválasztott önkormányzati képviselő fogok dolgozni.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk