5 milliót ajánlott egy kutyapártos jelöltnek a XVIII. kerületi fideszes

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 18.

Belpol

Hogy induljon az önkormányzati választáson. Lévai István Zoltán próbálkozását felvette az MKKP politikusa.

Ötmillió forintot is hajlandó lett volna fizetni a fideszes Lévai István Zoltán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt politikusának, Aleva Mártának, ha elindul a XVIII. kerületi önkormányzati választáson, így csökkentve a jelenlegi polgármester esélyeit

derült ki azokból a hangfelvételekből, amelyek a Válasz Online.birtokába jutottak.

A lapot maga a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) tavalyi országgyűlési képviselőjelöltje kereste meg. Aleva Márta elmondta, hogy tavaly felhívta őt a XVIII. kerületi fideszes politikus, találkozót ajánlott, mondván, szívesen biztosítanának neki pénzt a kampányához.

A lap emlékeztet,

nem véletlen, hogy a XVIII. kerületről van szó, ugyanis kulcskerületnek számít. Lévai István Zoltán – aki ma is Budapest 15-ös számú választókerületének Fideszes elnöke – tavaly az országgyűlési választásokon alig 800 szavazattal maradt le az MSZP-társelnök Kunhalmi Ágnes mögött.

Eszerint a Fidesz számára nem reménytelen a terep. Ha pedig Lévai legyőzné a DK-s Szaniszló Sándort polgármesterként, azon kár még a fővárosi közgyűlési többség is múlhatna.

Aleva Márta szerint nem ez az első hasonló eset, egy másik budapesti választókerületben a helyi fideszes már 2021-ben megkereste a kutyapárti indulót.

A kormánypárt mérései ugyanis láthatóan azt mutatják, hogy a kutyapárt az összefogott ellenzéktől viszi el a szavazatokat, ezért érdemes akár megtámogatni kicsit a helyi kutyakampányokat.

Az MKKP passzivistája közlése szerint a leleplezés miatt vállalta a találkozókat, az egyikre augusztusban, a másikra szeptember 8-án került sor. A találkozókat Aleva rögzítette egy hangfelvevővel, és ott volt a közelben a Válasz Online fotósa is.

Az első találkozón Lévai nyíltan kifejtette, hogy polgármester szeretne lenni, a kutatások pedig azt mutatják, hogy 10 százalék körüli kutyapárti szimpatizáns van a XVIII. kerületben, ám a választás napján sokan inkább az ellenzékre szavaznának. Ha megfelelő jelölt indul és megtolják a kampányát, akkor viszont elvehetnek szavazatokat az ellenzéktől.

A felvett beszélgetésen több érdekes részlet is hangzott el, melyekben Lévai segítséget ígért.

Aleva: Az én fejemben van egy szám, ami alatt nekem nem éri meg. Meg egy, ami fölött megéri indulni. Tudom, mennyi munkaidőm esik ki… Az országgyűlési választásokon, hát ott én nagyon sokat buktam. (…) Minimum az, hogy én nullán legyek.

Lévai: Megértelek, és ez korrekt hozzáállás. Számolj, gondold végig.

Aleva: Passzivistám van elég, de hogy a passzivistának ne fizessem ki a benzinpénzt… Leég a pofámról a bőr.

Lévai: Megoldjuk.

A második találkozón már konkrét összeg is szóba került, amiért Aleva vállalná a kampányt.

Aleva: Májusig nekem kell mondjuk ötmillió forint, tehát havi 500 ezer forint. Hogy belevágjak.

Lévai: Korrekt. Konkrét.

Aleva: Akkor lemondom a munkáimat.

Lévai felajánlotta, hogy a kutyapártos  Aleva választhat, vagy átutalják neki a pénzt, vagy havonta találkoznak és a kezébe adnak minden alkalommal 500 ezer forintot. Végül ebből nem lett semmi, hisz' Aleva Márta csak azért vállalta a találkozókat, hogy megérthesse és megmutathassa, pontosan hogyan is zajlanak az efféle háttéralkuk.

Válasz Online a cikkében hozzátette, nálunk vannak a hangfelvételek, ezeket azonban csak akkor hozzák nyilvánosságra, ha Lévai István Zoltán megpróbálja letagadni azok tényét vagy azt, hogy a beszélgetésből az idézetek valóban elhangzottak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk