Nem szavazták meg uniós biztosnak Várhelyi Olivért

  • narancs.hu
  • 2019.11.14 15:11

Belpol

Az EP szakbizottságát egyelőre nem győzte meg Orbán Viktor jelöltje.

Hiába készült fel alaposan Várhelyi Olivér a ma reggeli meghallgatásra, kínos politikai kérdésekben inkább hárított, s ezzel nem sikerült meggyőznie az EP szakbizottságát.

A meghallgatásról szóló részletes beszámolónkat itt olvashatja el.

Orbán türk barátai miatt kapta a legkeményebb kérdéseket a magyar biztosjelölt

Várhelyi Olivér sok szépet ígért, de nem volt hajlandó elhatárolódni Orbán Viktortól az Európai Parlament külügyi bizottságában. "Az EU irányvonalát, és csak az EU irányvonalát fogom képviselni." "Semmilyen külső befolyásolást nem fogadok el, egyetlen kormány instrukcióit sem teljesítem."

Várhelyi azonban a szakbizottsági koordinátorok szavazásán nem ment át – mondta Donáth Anna momentumos EP-képviselő a 24.hu-nak.

Valószínűleg azért nem sikerült a meghallgatás, mert voltak bizonyos kérdések, amelyeket többször kellett neki feltenni, mert nem válaszolt rájuk. Ilyen volt például az, amikor arról kérdezték, hogy milyen garanciákat vállal annak érdekében, hogy Orbán Viktortól függetlenül dolgozzon uniós biztosként. Várhelyi erről csak annyit mondott: a munkájába senki sem szólhat bele, ez számára az uralkodó irányvonal.

Neked ajánljuk

Vértelenül

A „skót darab” – így emlegetik színházi körökben Shakespeare legrövidebb és egyik legvéresebb drámáját. Átkok, balszerencse, titokzatos balesetek kötődnek mind színpadi, mind filmes adaptációihoz, és változatos rítusok, amelyekkel távol lehet tartani a balsorsot.

Angyalbőrben

A leegyszerűsítésre mindenkor hajlamos kívülálló számára úgy tetszik, az operaénekesi működés két legnagyobb kihívása: magas hangokat kiénekelni és prózában megszólalni. Merthogy mindkét esetben gyakorta észlelhető a fokozott mértékű feszültség fönt a színpadon, és a megbocsátásra rögtön kész együtt­érzés odalent a nézőtéren.

Megnyíló életek

  • Rádai Andrea

Az előadás legnagyobb részében a holokauszt-túlélő 97 éves Katona Éva, Göndör László nagymamája testetlen hangként jelenik meg, mintha ott lebegne a lelke felettünk. Ezt az érzést érdekes módon elsősorban nem a mulandóság melankóliája táplálja, hanem az előttünk megnyíló életek gazdagsága miatt érzett öröm.