Nem találtak tanítót Alsóújlakon, a gyerekek másik településen kezdik meg az iskolát

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 29.

Belpol

Mindössze egy pedagógus megmenthette volna a helyzetet. Nem sikerült találni. 

A faluban egyetlen pedagógus kellett volna, aki az összevont első-negyedik osztályban tanít, de hiába próbálkoztak, senkit sem tudtak odacsábítani. Az iskolát szüneteltetni kell, a gyerekek másik településre járnak majd tanulni – derül ki az ATV riportjából. 

A Facebook-posztban az alsóújlakiak úgy fogalmaztak, hogy az utolsó reménysugárba kapaszkodva próbáltak két hete segíteni a tanárhiányon. Azt kérték, segítsen, akinek van olyan ismerőse, aki esetleg elmenne hozzájuk tanítani. Az akció nem sikerült, nem találtak időben tanítót az egy osztályba összevont alsó tagozatos diákok számára.

Alsóújlak július első vasárnapján megválasztott polgármestere nem kívánt nyilatkozni a televíziónak, szerinte itt már nincs semmi érdekesség. A PDSZ ügyvivője azt mondta, az alsóújlaki eset is azt igazolja, hogy komoly problémák vannak a pedagógusok létszámát tekintve.

„Azért nem jelentkeznek sok esetben, mert nem akarják bevállalni a státusztörvénnyel történő foglalkoztatást, számukra nem vonzó ez a munkakörülmény. Egyébként pedig, ha úgy dönt a tankerületi központ, hogy megszünteti az iskolát a naptári év közben, főleg szeptemberben, akkor az is felmerül, hogy jogsértést követ el”

– mondta Nagy Erzsébet, aki hozzátette, hogy az ilyen iskolai átszervezéseknek az összes hátrányát a diákok szenvedik meg. Amíg eddig pár perc alatt besétáltak az iskolába, addig most akár egy órával korábban kell a busszal elindulniuk, hogy beérjenek az új iskolájukba.

Arról a Narancs.hu számolt be kedden, hogy Gödön is komoly aggályok övezik a tanévkezdést az egyik általános iskolában. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.