Nem tudja a Belügyminisztérium, hol járőröznek majd a kínai rendőrök

  • narancs.hu
  • 2024. április 16.

Belpol

Meglepő választ kapott a DK-s Vadai Ágnes.

Vadai Ágnes írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be a Belügyminisztériumhoz „Mely rendőrkapitányságokon fognak a kínai rendőrök tartózkodni szolgálatuk idején?” címmel. A tömör kérdésre izgalmas válasz érkezett, ugyanis kiderült, hogy összességében fogalmuk sincs:

„Tájékoztatom, hogy az Együttműködési Megállapodás Magyarország Belügyminisztériuma és a Kínai Népköztársaság Közbiztonsági Minisztériuma között a közös járőrszolgálat ellátásáról egy klasszikus keretmegállapodás, az nem rendelkezik az együttműködés operatív részleteiről, például annak pontos helyszínéről. Ilyen kijelölésekre így nem került sor.”

Még március elején derült ki, hogy hamarosan kínai rendőrök járőrözhetnek majd Magyarországon. A Belügyminisztérium akkor úgy érvelt, ez segíti „a két ország állampolgárai és hatóságai közötti hatékonyabb kommunikációt, javítva a belbiztonságot és a közrendet”. Mindez azután történik, hogy tavaly világszerte találtak illegális kínai rendőrörsöket. A magyar-kínai megállapodást az Európai Bizottság is elfogadhatatlannak tartja, a diktatúrákkal valahogy mindig megengedő kormány álláspontja szerint természetesen teljesen szokványos együttműködésről van szó.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk