Szentkirályi Alexandra a köztéri hajléktalanság felszámolását ígéri

  • narancs.hu
  • 2024. április 16.

Belpol

Főleg Gyurcsány Ferencről beszélt interjújában a Fidesz főpolgármester-jelöltje, de azt is megígérte, nem lép vissza.

Interjút adott a Mandinernek Szentkirályi Alexandra, a Fidesz szóvivőből lett főpolgármester-jelöltje. Szentkirály úgy tűnik, teljes mértékben a mindig jól futó gyurcsányozásra épít, ugyanis Budapest helyett főleg az egykori miniszterelnökről beszélt, bár meg is indokolta, hogy miért:  „A budapestieket zavaró jelenségek a köztisztaságtól a közlekedésen át a főváros csődközeli helyzetéig mind egy tőről fakadnak. A budapestiek pénzének jó része egész egyszerűen elfolyik Gyurcsány embereihez, Karácsony pedig ehhez napi szinten asszisztál. Ha a budapestiek bizalmat szavaznak nekem, kiszabadítom a fővárost Gyurcsány fogságából” – mondta.

Beszélt azért Magyar Péterre is, aki szerint biztosan nem fog meghatározó pozícióba kerülni ebben az országban, ígért viszont egy április 17-i nagyszabású rendezvényt, amikor majd elindul hivatalosan is a kampány, és kifejti részletesen terveit. Előzetesen annyit elárult, hogy a „kaotikus közlekedés” rendbetétele, a Mol Bubi-rendszer kiterjesztése és a villamoshálózat bővítése is szerepel köztük.  „Végtelenül ciki, hogy minden közép-európai nagyváros lehagyott minket a köztisztaság terén. Fel fogom számolni a köztéri hajléktalanságot, és megszervezem a forgalmas közlekedési csomópontok és a közterületek fokozott köztisztasági ellenőrzését. Mindezt a külvárosi csomópontoknál kezdve, ahol naponta sok százezer fővárosi lakos fordul meg” – tette hozzá.

Feltették neki a mindenkit mozgató kérdést is, hogy visszalép-e Vitézy Dávid javára: 

„Eszem ágában sincs visszalépni. Azért indulok el ezen a megmérettetésen, mert győzni akarok”

– mondta.

Szentkirályi Alexandra karrierjét nem olyan rég mi is megénekeltük, de az már akkor sem volt egyértelmű, milyen célja vannak Budapesten vele a Fidesznek. Talán majd a holnapi, egyelőre sehol nem hirdetett eseményen változik ez.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk