Nem tudtak ellátni egy fulladó gyereket, mert nem sikerült belépni a számítógépes rendszerbe

  • narancs.hu
  • 2024. március 19.

Belpol

Az eset a váci ügyeleten történt.

Nem volt asszisztens a váci orvosi ügyeleten, ezért csak a városi kórház gyerekosztályán kapott ellátást egy fulladó kisfiú március 15-én reggel

számolt be az esetről az RTL Híradója a gyerek szüleinek elbeszélése alapján.

Az apa szerint az orvos azért nem kezdte el a rendelést időben, mert egyedül nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe. Végül megvizsgálta a 2 éves gyereket, de más egyebet nem tudott tenni.

Eközben a mentőszolgálattól 45 percen keresztül hiába próbáltak meg telefonon segítséget kérni.

A mentőszolgálat szerint az asszisztens csak késett, és az orvosok egyedül is képesek használni az informatikai rendszert. Ez az eset nyilván a kivétel volt...

Az orvos végül a váci kórház gyerekosztályára telefonált, ahol soron kívül látták el a kisfiút.

"Tulajdonképpen az ügyeleti rendszert megkerülve sikerült ellátást kapnunk, hogy megvizsgálja valaki a gyerekünket” – mondta el az RTL-nek a gyerek apja.

A Magyar Orvosi Kamara szerint a jelenlegi szoftver akadályozza a munkát.

Mint ismert, az ügyeleti rendszer átalakításával több helyen megszűnt az ellátás Pest megyében. Így február 1-től csupán három házi gyermekorvosi ügyelet van Pest megyében, az egyik a váci.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.