Nem váltják le az orosz üzemanyag-ellátást Pakson

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 16.

Belpol

Ezt a Miniszterelnökség közölte, miután kiszivárgott, hogy francia technológia venné át az oroszok szerepét az atomerőműben.

„A meglévő hazai atomerőművi blokkok üzemanyag-ellátására a jelenleg elérhető egyedüli lehetőség az orosz behozatal” – tudta meg a Népszava a Miniszterelnökségtől, holott előző heti sajtóértesülések szerint Orbán Viktor maga is arról beszélt Kötcsén, hogy francia fűtőelemek kerülhetnek az atomerőműbe.

Pár nappal később az Energiaügyi Minisztérium (EM) „együttműködési megállapodást” kötött a francia állami tulajdonban lévő Framatome-mal.

Azonban „a Framatome jelenleg nem rendelkezik az orosz technológiával épült atomerőművek ellátására alkalmas üzemanyaggal” – derült ki Orbán Viktor hivatalának válaszából. a francia vállalat már dolgozik a fejlesztésen, de a gyors, gyakorlati megoldást is csak több éves távon tartják lehetségesnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk