Nem vette át a Miniszterelnökség az Orbánnak szánt szivárványos zászlót

  • narancs.hu
  • 2021. július 1.

Belpol

Pedig Orbán a német sajtónak azt mondta, a szivárványszín hozzátartozik a budapesti utcaképhez.

Mint emlékezetes, Orbán Viktor a kormánya által kezdeményezett és elfogadott homofób törvény védelmében nemrégiben azt találta mondani a dpa német hírügynökségnek, hogy „a szivárványszín Budapesten is magától értetődő módon hozzátartozik az utcaképhez".

A miniszterelnök ezen kijelentését üdvözölve a Háttér Társaság és a Budapest Pride vittek is egy szivárványzászlót a miniszterelnöknek, hogy azt a Karmelita kolostorra is kifüggeszthesse, ám a Miniszterelnökség a zászlót nem vette át, így azt a civil szervezetek kipostázták a miniszterelnöknek - írja a hvg.hu.

„A szivárványszínű zászló kitűzése egy szimbolikus gesztus, amely nem tüntetné el varázsütésre az LMBTQI emberek jogainak és szabadságának rendszerszintű aláásását. Azonban egy miniszterelnök felé alapvető elvárás, hogy az országának egészét képviselje, ebbe minden kisebbséget beleértve. Ezért is küld rendszeresen meghívót a Budapest Pride Orbán Viktornak a fesztivál megnyitó ünnepségére, illetve a Felvonulásra, ám a miniszterelnök úr eddig mindig egyéb elfoglaltságokra hivatkozott. Ha Orbán valóban ilyen elkötelezett az LMBTQI jogok aktív védelme mellett, a Budapest Pride és a Háttér Társaság kezdésnek üdvözölné, ha a miniszterelnök is csatlakozna a Főváros, Újbuda, Zugló és Erzsébetváros kiállásához, és kitűzné a szivárványzászlót Miniszterelnökség épületére” – írták.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk