Nem volt rest a Fidesz mellett kampányolni a vasárnapi misén a hódmezővásárhelyi plébános

  • narancs.hu
  • 2018. január 14.

Belpol

Politikai igehirdetés.

Bár nem Németh László misézett, a végén mégiscsak magához ragadta a szót a hódmezővásárhelyi plébános. Annyian voltak január közepén a vasárnapi misén, mint egyébként karácsonykor. Németh László atya az egybegyűlt híveket pedig, mint ahogy azt lényegében előre bejelentette, a Fidesz támogatására buzdította a közelgő időközi polgármester-választáson. A választáson a Fidesz jelöltjével szemben függetlenként Márki-Zay Péter indul, aki az ellenzék támogatását is élvezi.

Elindult: Hódmezővásárhelyen az egyház máris beállt a Fidesz jelöltje mögé

Hihetetlen indulatok kapták el a helyi esperest, aki hitet tett Lázár János jelöltje mellett. „A leghatározottabban elhatároljuk magunkat Márki-Zay Péter otromba hazugságaitól és rágalmaitól” – nyilatkozta a Vásárhely24-nek Németh László esperes-plébános. A római katolikus egyházkerület vezetője szerint „felháborító volt”, amit a független jelölt a Hír Tv-ben előadott.

Az Index tudósítása szerint a katolikus vezető nyíltan fogalmazott. Eszerint nem kis szerepe van a pénznek sem abban, hogy a Fidesz mellé áll. „A második világháború óta a magyar népnek és a magyar egyházaknak, nem csak a katolikus egyháznak, nem volt olyan lehetősége, hogy ilyen támogatást élvezzen, mint a jelenlegi kormány által, amit kap. Az oktatásban, az egészségügyben, szociális téren, könyvkiadásban, és lehetne sorolni. Hódmezővásárhelyen már itt van a pénz a számlán, most kezdjük építeni a kertvárosban a harmadik katolikus templomot.”

A lap szerint a plébános megnyilvánulása nem váltott ki tetszést az istentisztelet résztvevői körében.

Volt, aki azt mondta: „Én nagyon tiszteltem ezt az atyát, de ennyire megvették? Eladta magát, eladta az egyházat.”

Márki-Zay a mise után így nyilatkozott: „Végtelenül elszomorított és nagyon rosszulesett az, hogy a plébános atya, aki Almási István (az elhunyt polgármester) úr temetésén még a menetből kinyúlva kezet nyújtott nekem, ennek a méltánytalan támadásnak lett az eszköze.”

(Index)

Neked ajánljuk