Niedermüller visszalépne Erzsébetvárosban, ha kiderül, nem ő a legnépszerűbb jelölt

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 21.

Belpol

A VII. kerületiek közvélemény-kutatással akarják rávenni az ellenzéki jelölteket, hogy csak egy induljon a fideszes Vattamány Zsolt ellen.

Niedermüller Péter (DK), a hetedik kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltje közvélemény kutatást készíttetne, hogy kiderüljön, ki a legnépszerűbb induló a Fidesz ellen: ő, vagy a függetlenként elinduló Hunvald György, esetleg Moldován László – derül ki a Niedermüller Facebook-posztjából.

A DK-s politikus elmondása szerint az erzsébetvárosiak fordultak hozzá a kéréssel, hogy október 13-án minél nagyobb eséllyel tudják leváltani a Vattamány Zsolt fideszes vezetését.

Niedermüller azt írta, hogy "az erzsébetvárosiak azt találták ki, hogy csináltatnak egy kerületi közvélemény-kutatást egy elismert kutatóintézettel, és azt kérik az ellenzéki jelöltektől, hogy fogadják el a kutatás eredményét, az esélytelenek pedig lépjenek vissza az esélyes jelölt javára."

Niedermüller igent mondtam a felkérésre. Azt is közölte a bejegyzésében, hogy neki "erzsébetvárosiként valóban a Fidesz leváltása a legfontosabb", éppen ezért vállalja, hogy ha nem ő az, visszalép a legesélyesebb ellenzéki polgármesterjelölt javára.

Figyelmébe ajánljuk