Nőnek a bérek a minisztériumokban

  • narancs.hu
  • 2023. április 18.

Belpol

Akár 33-66 százalékkal is. 

Egy friss kormányrendelet-tervezet értelmében a mostaninál jóval magasabb fizetési plafont állapítanának meg a minisztériumoknál és a kormányzati igazgatási szerveknél dolgozó vezetőknél – írja a hvg.hu.

A minisztériumi tanácsosok, főtanácsosok, osztályvezetők és főosztályvezetők bére akár 33-66 százalékkal is nőhet. 

  • A vezető-kormánytanácsosok 650 ezres bére 1 millió forintra, 
  • a kormány-főtanácsosok 750 ezres bére 1 millió 250 ezer forintra, 
  • a vezető kormányfőtanácsosok 1 millió 500 ezres bére 1 millió 800 ezer forintra, 
  • az osztályvezetők 1 millió 400 ezres bére 1 millió 600 ezer forintra, 
  • a főosztályvezetők 1 millió 500 ezres bére pedig 2 millió forintra nőhet. 

Minderre azért van szükség mert „az illetménytáblák a 2019. január 1-jei hatálybalépésük óta nem változtak, indokolt az illetménysávok felső határának megemelése”. Hasonló mértékű emelésre számíthatnak a kormányzati főhivatalok, központi hivatalok, valamint a kormányhivatalok vezetői. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

Hídpénz

„Az önkormányzat egy olyan fejlesztést kíván megvalósítani, hogy a Szárhegyet és a Vár­hegyet összekötnénk egy függőhíddal."

Az arany csillogása

Emlékszik még bárki is arra, hogy mikor volt az a „vizes” világbajnokság Budapesten, amikor a toronyugráshoz a Dunába húztak fel egy ménkű nagy tornyot, hogy az majd milyen jól fog mutatni a világmindenség összes televíziós készülékén?