Novák Katalin 44-ből 41-szer különgéppel ment külföldi útjaira

  • narancs.hu
  • 2023. július 17.

Belpol

A köztársasági elnök az állami tulajdonú, de nem kormánygépnek számító Airbus A319-es repülővel utazott.

Nem csak Orbán Viktor és miniszterei repülnek előszeretettel azzal az Airbus A319-essel, amit a a Magyar Honvédség vásárolt. Novák Katalin is ezt használja. A köztársasági elnök május óta összesen 44 alkalommal járt külföldön, ebből pedig 41 esetben ezt a különgépet vette igénybe - írja az RTL.hu.

A köztársasági elnök külföldi útjai a hivatala adatai alapján összesen több mint 115 millió forintba kerültek, de részletes kimutatás nincsen. A Sándor-palota számai gyanúsan alacsonyak: Novák Katalinra mindössze 12 ezer forintos költség jutott, amikor Portugáliába utazott, Londont és Izraelt kevesebb mint 18 ezer forintból járta meg.

Drágábban utazik, de kereskedelmi járattal megy Kövér László: az Országgyűlés Hivatalától származó kimutatás szerint a házelnök tavaly év eleje óta 7 alkalommal volt külföldi munkaúton, ezek pedig összesen több mint 57 millió forintba kerültek. Dél-Koreába és Mongóliába 2,5 millió forintért váltott jegyet, míg a kenyai repülőjegy 2 millió forintba került.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk