Már közel 40 ezren írták alá, hogy mondjon le Novák Katalin

  • narancs.hu
  • 2024. február 10.

Belpol

A petíciót a DK indította, ugyanis a párt szerint az államfő szégyent hozott a tisztségre. 

Közel 40 ezren írták alá a Demokratikus Koalíció online petícióját, ami Novák Katalin lemondását követeli, amiért elnöki kegyelmet adott a pedofil bűncselekmény eltussolása miatt elítélt K. Endrének. 

„Eközben Orbán Viktortól csak egy vérszegény alaptörvény-módosításra és hazug magyarázkodásra futotta. A miniszterelnök továbbra sem vállalja a felelősséget és tovább védelmezi a bukott, pedofilsimogató államfőt” 

– írja a párt közleményében. ​​​​​​A DK szerint Novák Katalin szégyent hozott a köztársasági elnöki tisztségre, ezzel pedig méltatlanná vált annak betöltésére.

„Magyarország köztársasági elnöke nem élhet vissza erkölcstelen módon az államfői hatalmával, hogy felmentsen a börtönbüntetés alól az Orbán-családdal és a Fidesszel kiváló kapcsolatokat ápoló, pedofilsegítő bűnözőt! Nem engedhetjük meg, hogy Novák Katalin még több pedofilt engedjen szabadon, veszélyeztetve gyerekeinket és unokáinkat! Nem lehet egy pedofilsimogató Magyarország legfőbb közjogi méltósága, nem képviselheti a magyarokat államfőként sem itthon, sem külföldön!” – fogalmaz a párt közleményében. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk