Novák Katalin hamarosan rendkívüli bejelentést tesz

  • narancs.hu
  • 2024. február 10.

Belpol

A köztársasági elnök megszakította katari útját és hazatért, hamarosan az M1-en tesz bejelentést. 

Hamarosan rendkívüli bejelentést tesz Novák Katalin köztársasági elnök az M1-en, derül ki a közszolgálati csatorna híradásából. Mint ismert, óriási felháborodást keltett, hogy a közelmúltban kiderült: az államfő elnöki kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, akit korábban három év négy hónapos börtönbüntetésre ítéltek, amiért pedofil igazgató bűntársaként megpróbálta rávenni a gyerekeket, hogy vonják vissza a feljelentéseket. 

Pénteken tüntetést tartottak a Sándor-palotánál, illetve szombat estére is szervez egy demonstrációt a Momentum, a DK pedig petícióit indított Novák lemondását illetően, melyet már 40 ezren írtak alá. A köztársasági elnök tanácsadói sorra lépnek vissza a megbizatásuktól, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető, Bayer Zsolt kormánypárti publicista is magyarázatot vár Nováktól, Orbán Viktor pedig alkotmánymódosítást nyújtott be, hogy kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmény esetény az elkövető kegyelmet ne kaphasson. Vagyis a politikai közössége is kihátrált az államfő mögül. 

Novák eddig annyit nyilatkozott, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk