Novák Katalin hamarosan rendkívüli bejelentést tesz

  • narancs.hu
  • 2024. február 10.

Belpol

A köztársasági elnök megszakította katari útját és hazatért, hamarosan az M1-en tesz bejelentést. 

Hamarosan rendkívüli bejelentést tesz Novák Katalin köztársasági elnök az M1-en, derül ki a közszolgálati csatorna híradásából. Mint ismert, óriási felháborodást keltett, hogy a közelmúltban kiderült: az államfő elnöki kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, akit korábban három év négy hónapos börtönbüntetésre ítéltek, amiért pedofil igazgató bűntársaként megpróbálta rávenni a gyerekeket, hogy vonják vissza a feljelentéseket. 

Pénteken tüntetést tartottak a Sándor-palotánál, illetve szombat estére is szervez egy demonstrációt a Momentum, a DK pedig petícióit indított Novák lemondását illetően, melyet már 40 ezren írtak alá. A köztársasági elnök tanácsadói sorra lépnek vissza a megbizatásuktól, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető, Bayer Zsolt kormánypárti publicista is magyarázatot vár Nováktól, Orbán Viktor pedig alkotmánymódosítást nyújtott be, hogy kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmény esetény az elkövető kegyelmet ne kaphasson. Vagyis a politikai közössége is kihátrált az államfő mögül. 

Novák eddig annyit nyilatkozott, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.

Dél csillagai

A Budapest JazzFest cégére alatt, a közel három héten át zajló hetvenhat koncert minden bizonnyal a legnagyobb magyar jazzfesztivál, de ennél figyelemre méltóbb, hogy huszonnégy országból érkeztek a zenészek. Megragadtuk a lehetőséget, hogy egy török triót és egy szárd együttest hallgassunk meg.