Novák: Szeretnénk ha mindenki tudna Magyarországon dolgozni és meg is tudna élni a munkájából

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 30.

Belpol

Még akkor is, ha három, négy, öt gyermeket nevel.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfő reggel nyilatkozott a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Melyben többek között arról beszélt, 2010 óta a kormány családtámogatási politikája az, hogy a lehető legtöbb eszközzel segítsék a fiatalok életkezdését, a családalapítást, majd a gyermeknevelést.

Mint mondta, szeretnék, ha mindenki tudna Magyarországon dolgozni és meg is tudna élni a munkájából akkor is, ha három, négy, öt gyermeket nevel.

Majd rá is tért a kormány családvédelmi akciótervére, melynek része  a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása. Az államtitkár közölte: eredetileg úgy számoltak, hogy egy év alatt körülbelül tízezer család fogja igényelni a támogatást, de már az első három hónapban több mint 14 ezren igényelték, vagyis a vártnál jóval nagyobb az érdeklődés.

Az államtitkár kitért arra is,hogy a júliusi adatok szerint 31 százalékkal többen kötöttek házasságot, mint egy évvel korábban, ami arra utal, hogy sokan – akik élni szeretnének a babaváró támogatás igénylésével - előrébb hozták a házasságkötésük időpontját, valamint a korábban hezitálók döntését is segítette a családvédelmi akcióterv, ők a támogatásnak köszönhetően bátrabban kötnek házasságot, vállalnak gyermeket.

Novák Katalin nemrég a Vatikánban értekezett arról, hogy "a világ úgynevezett fejlett részében" a hagyományos családi értékeket háttérbe szorítják és alig-alig lehet találkozni olyan kormánnyal, amely nyíltan vállalja a családok segítését.

Novák Katalin megint odapörköl: „A világ úgynevezett fejlett részében" nem fontos a „családi érték"

Most a Vatikánban durrogtatott az államtitkár. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán kétoldalú megbeszéléseket folytatott a Vatikánban, ahol bemutatta a magyar családpolitika eredményeit, célkitűzéseit -írja a távirati iroda.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?