Novák: Szeretnénk ha mindenki tudna Magyarországon dolgozni és meg is tudna élni a munkájából

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 30.

Belpol

Még akkor is, ha három, négy, öt gyermeket nevel.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfő reggel nyilatkozott a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Melyben többek között arról beszélt, 2010 óta a kormány családtámogatási politikája az, hogy a lehető legtöbb eszközzel segítsék a fiatalok életkezdését, a családalapítást, majd a gyermeknevelést.

Mint mondta, szeretnék, ha mindenki tudna Magyarországon dolgozni és meg is tudna élni a munkájából akkor is, ha három, négy, öt gyermeket nevel.

Majd rá is tért a kormány családvédelmi akciótervére, melynek része  a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása. Az államtitkár közölte: eredetileg úgy számoltak, hogy egy év alatt körülbelül tízezer család fogja igényelni a támogatást, de már az első három hónapban több mint 14 ezren igényelték, vagyis a vártnál jóval nagyobb az érdeklődés.

Az államtitkár kitért arra is,hogy a júliusi adatok szerint 31 százalékkal többen kötöttek házasságot, mint egy évvel korábban, ami arra utal, hogy sokan – akik élni szeretnének a babaváró támogatás igénylésével - előrébb hozták a házasságkötésük időpontját, valamint a korábban hezitálók döntését is segítette a családvédelmi akcióterv, ők a támogatásnak köszönhetően bátrabban kötnek házasságot, vállalnak gyermeket.

Novák Katalin nemrég a Vatikánban értekezett arról, hogy "a világ úgynevezett fejlett részében" a hagyományos családi értékeket háttérbe szorítják és alig-alig lehet találkozni olyan kormánnyal, amely nyíltan vállalja a családok segítését.

Novák Katalin megint odapörköl: „A világ úgynevezett fejlett részében" nem fontos a „családi érték"

Most a Vatikánban durrogtatott az államtitkár. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán kétoldalú megbeszéléseket folytatott a Vatikánban, ahol bemutatta a magyar családpolitika eredményeit, célkitűzéseit -írja a távirati iroda.

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.