Nyakó István csatlakozik Ujhelyi mozgalmához

  • narancs.hu
  • 2023. február 19.

Belpol

Az Esély Közösség szerezési igazgatójaként folytatja. 

„Egyre nagyobb az Esély, egyre több munkára és cselekvésre van szükség. Végtelenül örülök annak, hogy korábbi országgyűlési képviselőtársam, az MSZP-ben eltöltött több évtizedes szolgálat után csatlakozott hozzánk és az Esély Közösség szervezési igazgatójaként folytatja. Nyakó István mozgalmi, társadalomszervezői tapasztalata, szociáldemokrata elkötelezettsége, hazafisága és a társadalmi igazságtalanságok felszámolása iránti harcos elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen és mindenképpen nagy hasznára lesz a mi szociáldemokrata közösségünknek. Adjunk egy esélyt a közös hazánknak, adjunk egy esélyt a valódi szociáldemokráciának!” – írja nyílt levelében Ujhelyi István, aki a közelmúltban lépett ki az MSZP-ből.

Az általa indított Esély Közösség nem alakul párttá, hanem „megmarad egy kooperatív civil hálózatot felépítő szociáldemokrata közösségi kezdeményezésnek. „Párttá nem alakulunk, de az egyre nagyobb számban csatlakozó »esélyesek« elvárása alapján a helyi közéletben jóval aktívabb szerepet is vállalnak majd egyes tagjaink és támogatóink: számos önkormányzati képviselő-jelöltet fogunk a magunk eszközeivel határozottan segíteni a jövő évi helyhatósági választásokon”. 

Nyakó a Telexnek azt mondta, hogy az MSZP-ből – amelynek 1989 tagja – nem lép ki, ugyanakkor nem vállal több funkciót a pártban. Döntésének hátteréről nem kívánt nyilatkozni, annyit tett hozzá magyarázatként, hogy személyes okai vannak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk