Ujhelyi István: A Fidesz megüzente, hogy nem lehet belőlem pártelnök

  • narancs.hu
  • 2023. február 3.

Belpol

Azt mondja, biztos vannak néhányan az MSZP-n belül, akik a Fidesz kedve szerint cselekednek.

Nem lepte meg Ujhelyi Istvánt, az MSZP korábbi politikusát, hogy Tüttő Kata lesz a párt európai parlamenti listavezetője. Elmondása szerint Molnár Zsolt, "a mindenható pártigazgató" tavaly nyáron közölte vele, hogy két dolog nem lehet Ujhelyiből: pártelnök és EP-listavezető.

"Azt gyanítom, hogy nem tetszett az én tervem, az én pártelnöki ambícióm a NER-nek, és a NER valamilyen módon ezt az információt eljuttatta Molnár Zsolton keresztül a pártnak" – mondta az ATV-ben Ujhelyi, aki a Fidesz tavalyi győzelme után bár szociáldemokrata reformot hirdetett, majd júniusban úgy döntött, mégsem indul az elnökségért. Majd végül októberben ki is lépett a pártból.

A műsorvezető felvetésére, hogy ezzel azt állítja-e, az MSZP a Fidesz kedvére cselekedett, azt válaszolta:

"Biztos, hogy vannak néhányan. Sajnálom azokat a párttársaimat, akik tehetségesek (...), de mégis beszorultak egy olyan helyzetbe, amiben szerintem az MSZP menthetetlen."

Ujhelyi az MSZP színeiben jutott be az Európai Parlamentbe, egyelőre nem tudni, más párt jelöltjeként elindul-e jövőre. Állítása szerint többen megkeresték már.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk